Fiksni komarniki nudijo popolno zaščito pred mrčesom in vdorom žuželk v prostor. Primerni so za okna pri katerih ne posegate ven.

Sestavljeni so iz alu profila (dim.25x11mm) ali iz alu profila oval (dim.31x10mm) in skoraj nevidne plastificirane mreže iz steklenih vlaken. Vgrajeni so direktno na okenski okvir tako, da se jih lahko sname inpostavi nazaj. To je še posebej priročno za potrebe čiščenja ali če jih želite sneti, ko jih ne potrebujete.


Okvir komarnika je izdelan iz aluminija. Profili so barvani v beli, rjavi, natur aluminij barvi ali antracit barvi. Za doplačilo se lahko pobarva tudi po željeni RAL lestvici in tako še dodatno polepša vaš dom.

 Mrežica komarnika je izdelana iz posebnih steklenih vlaken in je odporna na zunanje vremenske vplive, minimalno zmanjša pretok zraka. Steklena vlakna zagotavljajo, da je mrežica stabilna ter optimalno napeta.

Na voljo pa je več vrst materialov za mrežico.

Fiksne komarnike odlikuje dolga življenjska doba in enostavna montaža in demontaža.

Fiksni komarniki so enostavni za montažo.

KOMARNIKI1 KOMARNIKI2 KOMARNIKI3

 


NOVO - Komarnik fiksni oval

Ovalna zunanja oblika - Montaža je možna na vse vrste okenskih okvirjev ne glede na obliko.

Pritrditev z zaponkami z notranje strani - Montiramo neposredno na okenski okvir z notranje strani. Za optimalno prileganje poskrbijo različne globine zaponk, ki se izberejo  glede na obliko in globino okenskega okvirja. Mreža pokriva okensko odprtino.

KOMARNIKI4 KOMARNIKI5

KOMARNIKI6 KOMARNIKI8

 


Rolo komarniki so idealna rešitev za okna, kjer je potrebno posegati ven. Kadar se rolo komarnik ne uporablja, se mreža pospravi – navije v omarico .

Vodila in omarica so iz aluminija, na voljo so v beli, rjavi, srebrni ter antracit barvi. Za doplačilo se lahko pobarvajo po željeni RAL lestvici.

Zgornji in spodnji alu profil povezuje mreža iz plastificiranih steklenih vlaken, ki drsi po alu vodilih.

Mrežica komarnika je izdelana iz posebnih steklenih vlaken in je odporna na zunanje vremenske vplive, minimalno zmanjša pretok zraka. Steklena vlakna zagotavljajo, da je mrežica stabilna ter optimalno napeta.

Na voljo pa je več vrst materialov za mrežico.

Upravljanje z naprednim »KLIK« sistemom je enostavno. Komarnik potegnete dol s pomočjo verižice, ki se nahaja na zaključni letvi, v končni poziciji pa se  zaskoči samodejno. S pritiskom zaključne letve navzdol se komarnik sprosti in ga lahko preprosto dvignete. 

Rolo komarnik omogoča več možnosti odpiranja. Možno ga je vgraditi tako na okno (vertikalno), kot tud na vrata (horizontalni rolo komarnik).

KOMARNIKI10 KOMARNIKI11

 


Integrirani komarniki so komarniki, ki se lahko vgrajujejo skupaj z roletami v roletne omarice ali omarice zunanjih žaluzij. Integriran komarnik je nameščen med oknom in senčilom, kar zagotavlja optimalno zaščito komarnika pred zunanjimi vplivi. Ko je komarnik dvignjen je v celoti skrit v omarici senčila in s tem popolnoma neviden.
Enostavno upravljanje na ''KLIK'' sistem - spuščanje in dvigovanje

komarniki100 KOMARNIKI101

Rolo komarnik v žaluziji | Rolo komarnik pod žaluzijo

KOMARNIKI13 KOMARNIKI14

 


Drsni komarniki so idelana zaščita pred mrčesom za velika balkonska vrata ali vrata na terase. Izdelani so iz alu profilov  dim. 18x53 mm, v katere je z gumirano cevjo vpeta skoraj nevidna plastificirana mreža iz steklenih vlaken. Izdelani so točno po meri. Upravljanje je preprosto, saj se komarnik zapelje po drsnih vodilih, ko ga odrinete vstran. Odpiranje in zapiranje je možno z notranje in zunanje strani.

Profili so barvani v rjavi, beli ali natur aluminij barvi.


Plise komarniki so novost in se pred ostalimi komarniki razlikujejo predvsem v enostavni uporabi ter vzdržljivosti. Uporabljamo ga za zapiranje velikih balkonskih vrat, drsnih vrat in podobno.

Upravljanje plise komarnika je podobno kot pri notranjem plise senčilu, le da je horizontalno.

Sestavljen je iz alu profilov 17mm, ki so prašno barvani in standardno v beli, rjavi ali srebrni barvi ter vzdržljivega mehanizma in plisirane mreže. Mreža komarnika se zloži v paket in odpre kot harmonika. Prednost plise komarnika je v nizkem pragu na prehodu. Plise komarnik lahko montiramo tudi na okna, še posebej tam, kjer ni dovolj prostora za rolo komarnik.

 

KOMARNIKI15

 


Komarnik vrata se odpirajo na enak sistem kot se odpirajo okna in vrata. Sestavljena so iz alu profilov dim. 18x53mm, v katero je z gumirano cevjo vpeta skoraj nevidna plastificirana mreža iz steklenih vlaken.

Vrata se zapirajo avtomatsko s samozapiralnim mehanizmom. Komarnik vrata so primerna za prehode.

Profili so barvani v rjavi, beli ali natur aluminij barvi.
V višini odpiranja vrat je med obema vzdolžnima profiloma vpet prečni profil z ročko, ki pri odpiranju preprečuje stik in s tem poškodbo mreže.

KOMARNIKI16 KOMARNIKI17