LAMELNE ZAVESE se uporabljajo namesto navadnih zaves in so vertikalno obešeni tekstilni trakovi. Narejeni so iz sodobnih dekorativnih materialov in posebnih obdelav trakov. So antistatični, samogasni ter antibakterijski, zato se na njih ne nabira prah.

Lamele so na voljo v različnih barvnih kolekcijah ter z različnimi dekorativnimi vzorci.

Trakovi so lahko različne širine: 63 mm, 89 mm in 127 mm. Vodilo lamel je iz aluminija in ga lahko montiramo na steno ali strop.

Njeno praktičnost povečujejo različni načini ročnega odpiranja s pomočjo vlečne vrvice in reguliranja svetlobe z obračanjem trakov z obračalno verižico.

 

Načini odpiranja lamelnih zaves

DEKOR1 DEKOR2 DEKOR3 DEKOR4 DEKOR5

 DEKOR7 DEKOR8


PLISE ZAVESE

Pliseji so notranja senčila iz zgubane poliesterske tkanine. Vgradijo se na okno in omogočajo zastiranje skoraj vseh okenskih odprtin – tudi nepravilnih oblik ter strešnih oken.

Običajno jih montiramo na površino stekla, lahko pa so prostoviseči in nadomeščajo klasično zaveso.
Mehanizmi so testirani po visokih evropskih standardih.

Vrste plisejev

  • Plise z ročko
  • Plise z vrvno zavoro
  • Strešni plise z ročko
  • Stropni plise z ročko
  • Fiksni pliseji
  • XL plise

Aluminijasti profili so v treh barvah: rjavi, beli ter v sivi barvi.

Tkanina je na voljo v različnih barvah in odtenkih ter z različnimi dekorativnimi vzorci.

Upravljanje plise senčil: s pomočjo ročke ali s pomočjo vrvice

DEKOR10 DEKOR11

DEKOR14 DEKOR15 DEKOR16  DEKOR18


NOTRANJI ROLOJI

Roloji so notranje dekorativno senčilo, ki se  navijajo na os. Lahko so prostoviseči ali v vodilih. Nameščeni  so lahko na strop, steno ali okenski okvir. Izbira barvnih vzorcev in materialov z različno prepustnostjo svetlobe je  velika - od klasičnih tekstilov in platen, tiskanih platen do screen tkanin.

Glede na velikost roloja uporabljamo različne cevi za navijanje tkanine od 20 mm – 78 mm.
Dvigujemo in spuščamo jih s pomočjo vzmeti, verižice ali monokomandne palice, lahko jih upravljamo tudi s pomočjo elektromotorja.

Mehanizem za rolo je na voljo v PVC ali kovinski izvedbi.

DEKOR20 DEKOR21 DEKOR23 DEKOR22 

 


POSEBEN TIP ROLOJA - DVOJNI ROLO

Je zelo uporabno ter praktično senčilo. Po sistemu delovanja je zelo podoben klasičnemu prostovisečemu roloju. Posebnost je sistem z dvojno tkanino, nam omogoča regulacijo prepustnosti svetlobe v prostor. V tem roloju imamo združeno funkcionalnost ter dekorativnost.

Dvojni rolo brez kasete in z multikaseto lahko montiramo stensko ali stropno. Z ovalno kaseto pa samo stensko.

Mehanizem za dvojni rolo je na voljo v PVC ali kovinski izvedbi, kaseta, multikaseta in podložna plošča sta iz aluminija.

Na voljo je tkanina v sedmih barvah oz. odtenkih. 

DEKOR30 DEKOR31 DEKOR32

 


PANELNE ZAVESE so sinonim dovršenega senčila za večje površine oken, drsnih vrat ali panoramskih oken.

Panelne zavese uporabljamo tudi za pregraditev prostora. Zanje uporabljamo tudi tkanine za notranje roloje, zato lahko oba senčila kombiniramo v prostoru. Lahko izberete prosojne, polprosojne ali neprosojne, različnih barov ter vzorcev.

Maksimalna širina panelne zavese je 5 metrov. Panelne zavese so izvedljive v klasični ali prestižni izvedbi (dekorativni nosilci verižice, magnetki , motor, itd…). Profili so iz prašno barvanega aluminija.

Karnise so lahko 2,3,4 in 5 tirne. Upravljanje je lahko ročno, kjer se posamezni paneli premikajo ločeno ali pa z vrvico, kjer so paneli med seboj povezani in se premikajo zaporedno.

DEKOR40 DEKOR41 DEKOR42 DEKOR43