SCREEN SENČILA  So zunanji ali pa tudi notranji roloji, ki so lahko brez kasete ali pa v kaseti, različnih oblik, večjih ali manjših dimenzij, s stranskimi alu vodili ali jeklenico, … bistvena zanje je posebna tekstilna mrežasta oz. »screen« tkanina.

Za notranje screen roloje uporabljamo vse mehanizme kot za notranje klasične roloje. Screen tkanina je običajno 420 g/m2+-5%.

Za zunanje screen roloje  uporabljamo screen tkanine teže 520 g/m2+-5%. So rešitev za vse, ki želite imeti senčilo iz blaga na zunanji strani okna. Deluje tako, da resorbira toploto sončnih žarkov in jo ne prepušča dalje. Steklo za screen rolojem ostane hladno, kar bistveno zmanjša temperaturo v prostor.

Poleg »screen« tkanin uporabljamo še »soltis« tkanino, ki se razlikujeta predvsem po načinu izdelave same tkanine: screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju.

Sisteme razlikujemo glede na velikost kasete, ki je standardno v beli ali srebrni barvi.   Za vse uporabljamo različne vrste stranskih vodil in tudi zaključnih profilov.
Maksimalne dimenzije rolojev so odvisne od debeline tkanine, dimenzije kasete in dimenzije navijalne cevi.

Pogon: ročni na monokomando ali na elektro pogon

SCREEN1 SCREEN2 SCREEN3 SCREEN4

 

Nudimo tudi različne tipe vodil:

SCREEN5   SCREEN6 SCREEN7 SCREEN8

GP klasično alu vodilo | GP vodilo jeklenica                                         | GB vodilo na izpah - markizoleta 


Screen zunanji - ZIP SISTEM je senčilo iz blaga v kompaktni zunanji omarici. Možna je nadometna ali podometna izvedba.  Omogoča delno zatemnitev in hkrati ščiti pred toploto in UV žarki.

Temeljna prednost kot tudi lastnost ZIP screen senčila je v tem, da platno teče po vodilih – po principu zadrge, kar posledično omogoča napetost platna tudi v slabših vremenskih pogojih.

Na voljo sta dve obliki omarice, ovalna ter kvadrata ter tri dimenzije: 8,5 cm, 11 cm ali 13 cm.  Stranska aluminijasta vodila skrbijo za enakomeren tek blaga po njih, zaključna letev pa za optimalno napetost blaga v vsakem položaju.

Lahko se odločite za screen senčilo brez kasete (cabrio).

SCREEN100 SCREEN101 SCREEN103

platno b/o "blackout" (popolno nepropustna za svetlobo)